5 Μαρ 2008

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Σήμερα στην Ελλάδα γίνεται μια προσπάθεια ισοπέδωσης των εργασιακών-ασφαλιστικών-κοινωνικών δικαιωμάτων του πολίτη που κατακτήθηκαν με τόσους αγώνες δεκαετίες πρίν. Το κοινωνικό-οικονομικό κατεστημένο που έχει συγκεντρώσει τα χρήματα θέλει να διευθύνει και το πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας επιβάλλοντας Πρόσωπα και Κυβερνήσεις. Βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από δημοσκοπήσεις που ένας Θεός ξέρει από ποιά Κέντρα εξουσίας κατευθύνονται-πως γίνονται-σε τι αποσκοπούν. Οι πολίτες εκπέμπουν SOS γιατί έχουν τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και δεν βλέπουν κανένα ΦΩΣ στο βάθος του τούνελ. Τι πρέπει άραγε να γίνει?

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι συνεχόμενες δημοσκοπήσεις αποσκοπούν στο να επηρεάσουν τα μεγάλα κόμματα. Εδώ και πολύ καιρό καλλιεργείται η ιδέα του 'τέλους του δικομματισμού' που βολεύει κάποιους που θέλουν να προκαλέσουν σύγχιση στους πολίτες. Ίσως σταματήσουν μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ίσως όχι.
Πάντως πρέπει να είμαστε επιφυλάκτικοί όσον αφορά την ποιότητα των 'δημοσκοπήσεων' και πότε εμφανίζονται. Με την σύγχιση έρχεται και ο αποπροσανατολισμός ώστε να περάσουν ανώδυνα αυτά που θέλουν!

Κοινότητα Εκάλης είπε...

Mολις ελαβα απο sms για το μπλογκ, οποτε και καλωριζικο!

Απο το περασμα μου σε 2 εταιριες δημοσκοπησεων μπορω να πω οτι το αδιαυλητο των δημοσκοπησεων ειναι λιγο δυσκολο να το αμφισβητισεις, ιας και ελεγχονται τοσο απο την esomar οσο και οτι αν πεσουν εξω στις δημοσκοπησεις χανουν την αξιοπιστία τους όσο και πελατεία τους. Υπαρχει βεβαια το θεμα ως προς την μεθοδολογια και την δειγματοληψια που σπανια δινεται προς τα εξω.

Δεν πεφτει κανεις εξω, απλως χρειαζεται ενα revision των πολιτικων του ΠΑΣΟΚ γιατι αλλιως θα γινει το κομμα των δημοσιων υπαλληλων και οχι των εργαζομενων, του μικρο-επιχειρηματια και της αναπτυξης.

Το "pay as you go" ασφαλιστικο συστημα ειναι δεδομενο οτι θα αποτυχει, οσες αλλαγες και να γινουν οι δημογραφικες αλλαγες το καταδικαζουν. Ενα μεικτο συστημα με ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα κεφαλαιοποιητικού χαρακτήρα και δημοσιας ασφαλισης θα μπορει να ειναι η λυση. Ο εργαζομενος επιλεγει μονος του τα ταμεια, καθοριζει μονος του το οριο συνταξης αναλογα με το porfolio που εχει δημιουργησει και τις επιλογες του για το που θα επενδυθουν τα αποθεματικα του.

Περα απο αυτα, δεν υπαρχει λογος οι εργαζομενοι, διχως μαλιστα να τους ρωτησει κανεις, να δινουν εισφορες προς τριτους, π.χ. εφορια κλπ. που δεν εχουν σχεση με τον εργαζόμενο και την ασφάλεια του μειωνοντας ετσι και το εισοδημα των εργαζομενων αλλα και την ανταγωνιστικοτητα των επιχειρησεων. Aπό την αλλη ισως μια κυβερνηση π.χ. ΠΑΣΟΚ με ΣΥΝ ή κατι αναλογο να μπορουσε να φερει καλυτερα αποτελεσματα.

to sum up, ο κοσμος γενικα εχει αλλαξει, περιμενει σαρωτικες αλλαγες, π.χ. δεν μπορει να βαζουμε σε managerial position στο δημοσιο το καθενα ζαχοπουλο ενω πρεπει να μπει στο τραπεζι και η καταργιση της μονιμοτητας στο δημοσιο οπως και οι μισθοι να μην ειναι με βαση την ιεραρχια και με καποια υποπτα επιδοματα αλλα με βαση την αποδοση. Για ενα εργαζομενο το να πληρωνονται ολοι οι Δ.Υ. με 175 το μηνα ως μπονους παραγωγικοτητας διχως να αποδικνυεται το που παραγηγαγαν και με βαση ποια κριτηρια ειναι προκληση.

Regards

chris mantas

Ανώνυμος είπε...

Χαιρετίζουμε την προσπάθεια σας σύντροφοι από τη νεολαία ΠΑΣΟΚ καματερού, είναι ελπιδοφόρο να βλέπεις κάποιος ότι ο κόσμος και η βάση του ΠΑΣΟΚ έχει συνειδητοποιήσει τα αίτια της ήττας που ήταν έλλειψη κινηματικής λογικής στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και η πολιτική του καναπέ, όλοι μαζί με τον πρόεδρο μας τον Γιώργο Α. Παπανδρέου και με κινηματικές λογικές θα ανατρέψουμε το καθεστώς της νεοδεξιας.

http://neolaiakamaterou.blogspot.com/