9 Μαρ 2008

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Η χώρα μας συγκλονίζεται αυτές τις ημέρες από το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που η Ν.Δ καταθέτει την Τρίτη στη Βουλή. Οι γυναίκες είναι τα μεγαλύτερα θύματα αυτού του νομοσχεδίου. Και θέλουμε να ρωτήσουμε την Κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά- Γιατί κυρία Υπουργέ εσείς μια γυναίκα τα βάλατε με τις γυναίκες? Δεν μπορούσατε να κάνετε μια καλύτερη πρόταση στον κ. Καραμανλή? Γιατί όμως να την κάνετε? Θίγεστε εσεις?

Δυστυχώς 1.500.000 εργαζόμενοι θίγονται από το νομοσχέδιο. Ανθρωποι, που δουλεύουν μια ολόκληρη ζωή-που καταθέτουν τα χρήματά τους με την ελπίδα, ότι κάποτε θα πάρουν σύνταξη, βλέπουν τώρα το 2008 τα όνειρά τους να γκρεμίζονται και η σύνταξή τους να γίνεται άπιαστο όνειρο επειδή έτσι θέλει η Κυβέρνηση της Ν.Δ.

Από το 2004 μέχρι σήμερα ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ τα χρέη του Δημοσίου προς τα Ταμεία από τα 2,7δις ευρώ στα 8 δις ευρώ. ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ η εισφοροδιαφυγή από τα 3 δις στα 6 δις ευρώ. ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ οι δαπάνες υγειονομικής περίθαλψης. ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΗΚΑΝ οικονομικά τα Ταμεία από τις ενοποιήσεις με τις οποίες χαρίστηκαν οι υποχρεώσεις σε τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις. Το ΙΚΑ ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας μας παρουσιάζει πλέον ετήσιο έλλειμμα 1,5 δις ευρώ αντί πλεονάσματος 1,3 δις ευρώ το 2003

Τώρα η Κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωρεί στη μεγάλη ανατροπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που με τόσους αγώνες είχαν κατακτήσει. Τα "3 ΔΕΝ" για τα οποία δεσμευόταν προεκλογικά η Ν.Δ. αποδεικνύεται τώρα ότι δεν ήταν τίποτε άλλο από ενα ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ.

ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ- ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ- ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: